Nå kan du bli med Gunnar Adolf Aanesland og Tredriveren på befaring!

Aanesland Treinduistri er nesten helt ferdig med sin nye 2400 m2 store fabrikk på Gaupmyr utenfor Lillesand. Bare den utvendige bølgeveggen under bygging. Bygget er tegnet av trearkitektene i Helen og Hard.

Tid 8 november kl 0900 – 1030
StedGaupemyrheia 18, 4790 Lillesand
PåmeldingSe lenken under.

Aanesland Limtre er en av landets største leverandører av massivtre og limtre til byggebransjen, og har de siste årene vært en sentral leverandør til større byggeprosjekt over hele landet. Nå er fabrikken 99% ferdig og bygget er tatt i bruk.

Det store bygget er reist med en byggeteknikk som ikke har vært brukt i Norge før. Teknikken er utviklet av Helen og Hard i samarbeid med Aanesland Treindustri. Selve bygget har et bæresystem i limtre og veggene er lagd av 60 cm høye og 10 cm tykke bjelker i limtre.  

Det som er helt spesielt er at hele bygget låses sammen med eikedybler. Denne festemekanismen fungerer ved at de to tretypene eik og gran har ulik fuktighetsgrad. Når dyblene er festet på plass låses konstruksjonen sammen ettersom de to tresortene tørker sammen. I overgangene mellom drager og søyler brukes kryssfiner lask festet med dybler Ø80mm i eik og ikke stål beslag som tradisjonelt brukes. Det er heller ikke trykkfordelingsplater i tykt stål, men den er montert i 70mm eik.

For å få et bygg som er så kostnadseffektivt som mulig er det brukt limtre med industrikvalitet, dvs tre med en lavere trelastkvalitet, i veggene. Dette kan vi gjøre fordi veggene ikke er bærende pluss at vi ikke trenger overflater uten kvist sier daglig leder Gunnar Adolf Aanesland. Dette grepet gjør også at vi får ned totalprisen på påpeker han.

Denne type byggemetode kan brukes i alle typer større byggeprosjekter. Lagerbygg, idrettsbygg, landbruksbygg mm.

8. november er du velkommen til befaring og kunnskapsfangst om hvordan bygge kostnadseffektive og klimavennlige industribygg.

For mer informasjon om prosjektet se denne saken på vår nettside!

Arrangør: BYGG i TRE og Tre på Agder

Velkommen!

Spørsmål?

Kristin Vedum

Tlf 93259472, kristin.vedum@silvaconsult.no