Webinaruka arrangerer vi i samarbeid med InnoTre, WoodWorks! Cluster og Skognæringa Kyst. Alle interesserte er velkommen til å melde seg på/delta. Benytt anledningen; lytt til interessante innledere, og kommenter eller still spørsmål om du har lyst til det.

I dette webinaret har vi fokus på industri/næringsbygg i tre som gjerne bruker sol på tak som energikilde. De fleste bygger fortsatt sine industribygg i stål, men vi ser at stadig flere ønsker å se på muligheten for å bygge i tre. Bygg i tre gir lang levetid, gir et lavere energibruk og et godt inneklima.

Vi får høre konkrete eksempeler fra Sørby Utleie i Hobøl, Hunton på Gjøvik og Lett Tak i Larvik. Disse har enten bygd sine anlegg i tre, eller de leverer byggeløsninger som passer til formålet.

  • Sørby Utleie, ved Martin Authen, daglig leder
  • Hunton Fiber, ved Ole Mathias Lygren, forretningsutvikler
  • Lett Tak, ved Tommy Nilsen, salgs- og markedssjef

Tid: 21. november kl 0830 – 1000 på Teams

.

.

Sørby Utleiesenter


Sørby Utleiesenter leier ut maskiner og utstyr til anleggsbransjen. Sørby flyttet i desember 2020 inn i sitt 7500m2 store utleiesenter som består av lager, verksted, vaskehall og kontorer. Bygget er, med unntak av vaskehaller, oppført i massivtre.

Byggemetoden gir en modulær oppbygging av bygningene. Moduloppbyggingen bidrar til sin egen orden, og dette er utnyttet til å kunne gi en variasjon av lukkede og åpne flater som er uvanlig i et industriområde. Bygget har solceller på taket som drifter bygget og lader opp elektriske maskiner. Nå planlegger de også solceller på vegg. Vi får høre om bakgrunn for valg, byggemåte, erfaringer, solenergi, oppsamling og resirkulering av vann, bygget i drift osv.

Hunton Fiber

Hunton Fiber åpnet i 2019 sitt 3200 m2 store produksjonsanlegg. Anlegget har en kapasitet på opptil 40 000 tonn kortreist trefiberisolasjon i året. Vi får høre om trebaserte og trefiberisolerte vegger for industribygg, både utprøvde løsninger med og uten prefabrikkering.

Lett-Tak

Vi får presentasjon av Lett-Tak Wood. Lett-Tak Wood er demonterbart, gjenbrukbart og tilnærmet 100% resirkulerbart treelement. Det passer dermed godt til også industribygg.

.

Foto. Shark Arkitekter

.

.

Webinaruka – tema

Webinar via Teams hver morgen kl. 08:30-10:00. Du kan velge å bli med en dag eller flere. Huk av for dine valg når du melder deg på. 

Kontaktperson: Kristin Vedum, kristin.vedum@silvaconsult.no