Rivingen av den gamle Sydskogen Skole er ferdig og grunnarbeidene for den nye er i full gang. Bermingrud er en lokal entrepenør som vant konkurransen om en totalentreprise.

På besøk hos Prosjektleder Alf Kaare Stokker i Røyken Eiendom får vi høre om arbeidet med skolen som kan huse 400 elever, som bygges i massivtre, får passivhusstandard og som blir den første skolen i Norden med Svanemerke. Et svanemerket skolebygg tilfredsstiller ambisiøse krav til både energibruk, byggeprosess, byggematerialer, ferdig bygg i bruk og til drift av bygningsmassen. Svanemerket stiller strengere krav enn myndighetene, og selv om det har vært mulig å svanemerke skoler siden 2016, er Røyken kommune og Sydskogen skole de første som tar sikte på å få det offisielle, nordiske miljømerket på skoleveggen. Sydskogen Skole er også det første byggeprosjektet i Buskerud som har en utslippsfri byggeplass. Her går alle maskiner på biodiesel eller strøm!

Den nye skolen ferdigsstilles rundt 1.februar 2019 og planen er at skolen tas i bruk etter vinterferien 2019. Neste år går de i gang nye Torvbråthen skole.

27. september inviterer de kommuner og fylkeskommuner til befaring der vi blant annet får se montasje av massivtreelementer.

Bilde 1
Røyken og Hurum avis skriver om Nordens første skole med Svanemerke.
Bilde 2