Vestsiden ungdomsskole og de nye studentboligene begynner å ta form. Nå går det slag i slag. Byggene skal stå klare om mindre enn ett år.

Det var en våt, men strålende fornøyd ordfører som fredag kunne ta en nærmere titt på anleggstomta på Vestsiden, der nye Vestsiden ungdomsskole bygges, sammen med de nye studentboligene. Nå har massivtre-elementene kommet og de første er allerede montert. Byggene begynner å ta form.

For særlig byggingen av studentboligene har vært en lang prosess i forkant, med mye fram og tilbake på blant annet beliggenhet.

Kongsberg kommunale eiendom (KKE) bygger to skoler (Flesberg og Vestsiden) og studentboligene på vegne av henholdsvis Flesberg kommune, Kongsberg kommune og studentsamskipnaden. At tre byggeprosesser kjøres sammen, gir mange fordeler. Og alle de tre byggene skal bygges med massivtre.

Ordfører Kari Anne Sand og produksjonssjef i KKE, Brynjar Henriksen, peker på alle fordelene med massivtre: Det er miljøvennlig, man får godt inneklima og ikke minst er byggehastigheten en helt annen.

– Nå går det fort i tida som kommer – bang bang – så er bygget oppe. Alle de tre byggene skal være under tak til jul, sier Henriksen.