Økte krav og sterkere bevissthet rundt bærekraftig byggeri gjør at fornybare materialer brukes mer og mer i større byggeprosjekter. I leilighetsprosjekter høyere enn 4 etasjer er det imidlertid fortsatt mest bruk av tradisjonelle materialer.

Potensiale for å redusere klimagassutslippene i næringen er stor – det igangsettes årlig rundt 3.500 nye leilighetsprosjekter over 4 etasjer til en verdi på ca. 10,8 milliarder. For å dele kunnskap og erfaringer inviterer Tredriveren i Vestfold Telemark og BYGG i TRE til seminar og befaring med tema «høye trebygg»

Arrangementet er gratis og åpent for aktører som har planer om eller er involvert i større leilighetsprosjekter/studentboliger el.

.

Tid Onsdag 24. november kl 09.30 – ca 15.00
StedBø hotell i Midt-Telemark/Campus Bø/Høgvoll leiligheter 
PåmeldingGratis, påmelding nederst på siden. Max 40 deltakere, førstemann til mølla
PraktiskFor å unngå matsvinn er det en no-show avgift på 500,- for deg som ikke møter. Avmeldingfrist: senest 24 timer før.
.

Vi møtes kl 09.30 for kaffe og innsjekk på Bø Hotell, Gullbringvegen 32 i Midt Telemark Kommune.

Selve programmet starter kl 10 og varer til rundt kl 15.

Program:
# Velkommen og mål og muligheter med bærekraftig byggeri v/ Tredriver Per Arild Aasheim, Trebruk 014

# Hva betyr byggenæringen for å nå klimamålene i Vestfold Telemark? v/ Terje Riis Johansen, Fylkesordfører

# Høgvoll, kombinasjonsbygg i 5 etasjer. Hvorfor og hvordan bygge næringslokaler og 20 moderne leiligheter med norsk massivtre? Vi får erfaringer fra byggherren og entreprenøren representert v/ Ole Christian Bakås, daglig leder, Eiendomsdrift SA.

# Hvordan prosjektere et kombinasjonsbygg i massivtre på 5 etasjer, blant annet for å tilfredsstille brann- og lydkravene? v/ Eystein Pladsen, Ola Roald Arkitektur AS.

# Studentsamskipnaden i Sørøst-Norge har nettopp ferdigstilt 282 skinnende nye studentboliger i massivtre på Campus Bø. Hva er suksesskriteriene og hva er fallgruvene i et slik prosjekt? v/ Christian Berg, direktør for Infrastruktur og Eiendomsutvikling, SNN.

# Backe Vestfold Telemark’s erfaringer med klimaregnskap/klimaberegninger (CO2-fotavtrykk) og bruk av aktuelle rådgivere fra byggingen av nye Bamble ungdomsskole med tilhørende idrettshall, svømmehall og kultursal. v/ Tommy Pedersen, prosjektsjef og Tony Lefsaker, prosjekteringsleder, Backe Vestfold Telemark.

Ca 12 Lunsj på hotellet

# Befaring Campus Bø (ligger vegg i vegg med hotellet)

# Befaring Høgvoll (10 min spasertur unna)

.

.

.

Spørsmål rettes til:

Per Arild Aasheim, Tredriver Vestfold Telemark             paasheim@pabak.no

Jan Erik Woll, Tredriver Vestfold Telemark                    jew@navisys.no

Kristin Vedum, BYGG i TRE og Tredriver Agder               kristin.vedum@silvaconsult.no