Bilde 1
Vi samlet oss på takterassen på Mjøstårnet – luftig med nydelig utsikt over Mjøsa.

På denne turen har vi lært mye sa ordfører Oddvar Grøthe i Hemsedal. Det var også målet for de rundt 20 deltakerene som satte av to dager for å se og lære! Moelven Limtre og Moelven Modulbygg sto på programmet, det samme gjorde overnatting i verdens høyeste trehus, Mjøstårnet på 84,5 meter. En stor opplevelse! Vi fikk også besøke Woodcon, som er den største forhandleren av KL-tre i Norge. De har sitt hovedkontor i Mjøstårnet.

Noen av byggene vi besøkte var Nordre Ål barneskole. Arealet på det nye skolebygget, inkludert uteområde, er på voldsomme 8.400 kvadratmeter og tar sikte på å huse opp mot 700 elever. Lillehammer kommune har mål om å bli klimanøytrale i sine byggeprosjekter, og den nye skolen bygges derfor i KL-tre. Ringsaker Allmenning bygger flerbrukshall på 1500 m2 på Natrudstilen på Sjusjøen for skiarrangement, hytteeiere og lokale virksomheter. Denne er snart ferdigstilt og vi fikk en god innføring av både allmenningsbestyrer og entrepenør, Ingar Albrechsen.

Fåberggata omsorgsboliger sto også på programmet, det samme gjorde Biri Idrettshall og Biri Planteskole. Her høstet vi erfaringer fra både byggherrer, brukere og de som drifter byggene.

Bilde 2
Nordre Ål skole på Lillehammer er under bygging. Her kjøres det samspill som gjennomføringsmodell – og det er svært rask byggetid på den nye treskolen.
Bilde 3
Planteskolen på Biri har fått nytt produksjonslokale i tre. Her produseres 18 mill granplanter årlig.

Tusen takk for turen!! Spesielt tusen takk til Tredriverene i Innlandet for planlegging av det hele!