Aanesland Fabrikker har satt igang oppføringen ny fabrikk på 1 900 m² på Gaupmyr utenfor Lillesand. Anlegget er tegnet av trearkitektene i Helen og Hard.

Aanesland Limtre er en av landets største leverandører av massivtre og limtre til byggebransjen, og har de siste årene vært en sentral leverandør til større byggeprosjekt over hele landet. Nå er de godt i gang med montering av sitt nye fabrikklokale med tilhørende kontordel. Går alt etter planen, er bygget ferdig i oktober.

Spesielt med dette bygget er at konstruksjonen er søyler med innfill av 60 cm høye og 10 cm tykke limtrebjelker i industrikvalitet. Siden hverken produksjonshallen eller kontordelen trenger kvistfrie overflater, eller at limtrebjelkene er bærende kan man velge en lavere trelastkvalitet. Med dagens trelastpriser, samt for å få ned totalprisen generelt sett er dette en stor fordel. Bæresystemene leveres fra egen fabrikk i Marnardal – limtrefabrikken Sørlaminering som Aanesland Fabrikker kjøpte i 2019. All trelast er av gran fra Agder – altså kortreist! ????

Denne type byggemetode kan brukes i alle typer større byggeprosjekter. Lagerbygg, idrettsbygg, landbruksbygg mm. Det har ikke vært bygd på denne måten før. Ideen kom fra arkitektkontoret Helen og Hard og er utviklet i samarbeid med Aanesland.

Bli med Gunnar Adolf Aanesland og Tredriveren på byggeplassbefaring!

Tid 20 mai kl 14
StedGaupmyr i Lillesand – rett ved Asko
UtstyrAlle må ta med hjelm, synlighetsvest og vernesko
PåmeldingSe lenken under.

Velkommen!

Spørsmål?

Kristin Vedum, Silva Consult.

Tlf 93259472, kristin.vedum@silvaconsult.no