Østerrike er arnestedet for krysslimt tre – KL tre slik vi kjenner det i dag. Fram til nå har ca 75% av alt KL-tre som har vært brukt i Norge kommet fra de store fabrikkene der, eksempelvis Binderholz og Stora Enso. Byggeskikken med bruk av KL-tre som konstruksjonsmateriale har kommet mye lengre enn i Norge, noe som tilsier at både byggherrer, entreprenører, rådgivere og arkitekter mfl har god kunnskap og erfaring med dette byggemateriale. For å få til de beste prosjektene her hjemme er det mye å lære i Østerrike.

Turen starter i Salzburg mandag morgen 16. september. Vi reiser med bil til det nye kontoret i til Binderholz (Hallein) som er bygd i K- tre. Her får vi innføring i deres virksomhet før vi reiser videre til Kuchl der vi besøker en ny skole. Avslutning på dagen blir besøk på Binderholz sin fabrikk i Unternberg. Tirsdag morgen reiser vi videre til fabrikken til Stora Enso (Bad St. Leonard), får innblikk i produksjon og vi besøker pågående og ferdige prosjekter. Tirsdag kveld blir det middag og overnatting i Wien.

Antall deltakere: Min 10 stk – max 15 stk – førstemann til mølla
Målgruppe: Kommuner og fylkesommuner i Buskerud, Telemark og Agder. Inviter gjerne med deres prosjekteringsgrupper eller prosjektgruppe
Pris: Estimert ca 9000,- inkl leiebiler, hotell og mat.

Bjørn Lier i Trebruk AS er tredriver i Østfold og Akershus. Han har besøkt fabrikkene og ulike prosjekter i flere omganger og er godt kjent. Han har lagt opp turen for oss, har kontaktene og er med som reiseleder og guide. Bjørn har reist med mange kommuner til Østerrike og hans erfaring er at de aller fleste har fått både bedre og mer kostnadseffektive prosjekter etter og ha tatt seg tid til å heve egen kompetanse.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt.

Påmelding så raskt som mulig og så lenge det er ledige plasser. Blir det mange som vil kan vi arrangere en tur til senere.

Invitasjon med mer informasjon finner du under.

Kontaktinfo: Kristin Vedum, tlf 93259472, kristin.vedum@silvaconsult.no